Европската комисија покренала истрага за владините субвенионирања на авиокомпаниите што остваруваат евтини летови од скопскиот аеродром – изјави Јакуб Адамовиц, портпарол на еврокомисијата.

Адамовиц изјавил дека Брисел е свесен за загриженоста на некои авио-компании и аеродроми на балканот во однос на она што се случува во Македонија, за што според него, од ЕК се во контакт со надлежните власти во земјава.

“Ние сме секако свесни за загриженоста што е покрената за шемата за финансиски поттик што се дава од владата во Скопје од 2012 на авио-компании што сакаат да ги добиваат услугите на аеродромот“ – истакна Адамовиц која рече дека се собираат информации за понатамошно испитување на ова прашање.

Превземено од “24Вести”.

http://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/06/flag_yellow_low.jpghttp://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/06/flag_yellow_low-150x150.jpgСветланаВнутренняя политикаЕвропската комисија покренала истрага за владините субвенионирања на авиокомпаниите што остваруваат евтини летови од скопскиот аеродром – изјави Јакуб Адамовиц, портпарол на еврокомисијата. Адамовиц изјавил дека Брисел е свесен за загриженоста на некои авио-компании и аеродроми на балканот во однос на она што се случува во Македонија, за што според...Новости Македонии