Со 67 гласа „За“ и 19 „Против“ пратениците го изгласаа новиот министер за финансии Кирил Миновски.

Миновски доаѓа на местото на Зоран Ставрески откако тој вчера си поднесе оставка поради како што наведе во дописот здравствени причини.

На изборот на Миновски претходеше жестока дебата, ама за него речиси не се кажа ниту збор, туку пратениците дебатираа околу министерувањето на Зоран Ставрески.

“24Вести”.

http://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/06/kiril-630x366.jpghttp://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/06/kiril-630x366-150x150.jpgСветланаВнутренняя политикаСо 67 гласа „За“ и 19 „Против“ пратениците го изгласаа новиот министер за финансии Кирил Миновски. Миновски доаѓа на местото на Зоран Ставрески откако тој вчера си поднесе оставка поради како што наведе во дописот здравствени причини. На изборот на Миновски претходеше жестока дебата, ама за него речиси не се кажа...Новости Македонии