Улицата под Кале беше претесна да ги прими сите учесници дојдени од цел Балкан но и од Чешка и Русија а предводени од Ленин Јовановски

10_години_ноќни_волци__25_

Стотици мотори, згодни девојки, кожни јакни, марами, тени наочари, адреналин. Ваква е атмосферата вечерва во Скопје пред одржувањето на традиционалниот моторџиски фестивалкој ги соби кој ги собира љубителите на ѕверовите на две тркала.

Улицата под Кале беше претесна да ги прими сите учесници дојдени од цел Балкан но и од Чешка и Русија а предводени од Ленин Јовановски.

Овие 10 години, покрај тоа што одбележаа и покажаа кои се „Ноќните волци“, за нас значеа едно созревање во мотоклуб кој постои трипати повеќе отколку што ние постоиме тука. Прифативме да бидеме дел од тој клуб бидејќи нашите размислувања не завршуваа само со качување и возење мотор, туку посакавме да бидеме братство што ќе покаже единство и ќе покаже општествена корисност, ќе покаже хуманост, да бидеме пример на луѓе кои си ја сакаат својата држава, луѓе кои имаат љубов кон моторите. За да се биде член на Ноќните волци потребни се само желба и моторвели Ленин.10_години_ноќни_волци__18_ Lenin-Jovanovski 10_години_ноќни_волци__4_ 10_години_ноќни_волци__2_ 10_години_ноќни_волци__1_

 

Материјалите се превземени од:telegraf.mk

http://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/08/10_години_ноќни_волци__25_.jpghttp://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/08/10_години_ноќни_волци__25_-150x150.jpgЗоран МерзликинОбществоУлицата под Кале беше претесна да ги прими сите учесници дојдени од цел Балкан но и од Чешка и Русија а предводени од Ленин Јовановски Стотици мотори, згодни девојки, кожни јакни, марами, тени наочари, адреналин. Ваква е атмосферата вечерва во Скопје пред одржувањето на традиционалниот моторџиски фестивалкој ги соби кој...Новости Македонии