На 14 септември 2016 година дипломати на Амбасадата на Русија во Македонија предадоа 14 кутии со храна и вода во фондот за собирање помош за настраданите од поплавите во Скопско и Тетовско кои се случија на 6 август оваа година.
Оваа добротворна акција во која зедоа учество претставници на други дипломатски мисии и невладини организации, се одржа во Амбасадата на САД во соработка со Македонскиот Црвен Крст и Институтот за трансфузиологија.

russian

Зоран МерзликинБизнесНа 14 септември 2016 година дипломати на Амбасадата на Русија во Македонија предадоа 14 кутии со храна и вода во фондот за собирање помош за настраданите од поплавите во Скопско и Тетовско кои се случија на 6 август оваа година. Оваа добротворна акција во која зедоа учество претставници на други...Новости Македонии