На 7 октомври 2016 година во „Рускиот центар“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ се одржа предавање организирано од страна на Амбасадата „Руските војници во Македонија, 1916-1918 година“.

Со свое излагање на темата настапи Михаил Лушин, аташе за култура на Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија.

This slideshow requires JavaScript.

http://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/10/14520448_532268416974775_4727054013320095723_n.jpghttp://macedoniatoday.ru/wp-content/uploads/2016/10/14520448_532268416974775_4727054013320095723_n-150x150.jpgЗоран МерзликинКультураНа 7 октомври 2016 година во „Рускиот центар“ при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ се одржа предавање организирано од страна на Амбасадата „Руските војници во Македонија, 1916-1918 година“. Со свое излагање на темата настапи Михаил Лушин, аташе за култура на Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија.Новости Македонии