На 18 декември 2016 година во Скопје се одржа детски новогодишен праздник организиран од страна на претставници на руската дијаспора со поддршка на Россотрудничество и Амбасадата на Русија во Македонија. Децата што беа дојдени на праздникот имаа можност да видат претстава подготвена од артистите на Рускиот театар од Софија и да добијат подароци по завршувањето на претставата.

15493304_565617326973217_1699117665784167270_o 15443169_565617616973188_6694345386080835863_o 15578064_565617666973183_3924854222761468405_o

Зоран МерзликинКультураНа 18 декември 2016 година во Скопје се одржа детски новогодишен праздник организиран од страна на претставници на руската дијаспора со поддршка на Россотрудничество и Амбасадата на Русија во Македонија. Децата што беа дојдени на праздникот имаа можност да видат претстава подготвена од артистите на Рускиот театар од Софија...Новости Македонии